• κατασκευές κατοικιών
  • κατασκευές κατοικιών
Previous Next

Κατασκευή Σπιτιού

Παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες μας και ολοκληρωμένες λύσεις με το "Κλειδί στο χέρι", που περιλαμβάνουν την Μελέτη _ Επίβλεψη _ Κατασκευή, πάσης φύσεως οικοδομικής και τεχνικής εργασίας.

Οι έμπειροι μηχανικοί και διακοσμητές μας, θα σχεδιάσουν τον καταλληλότερο χώρο για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τα έμπειρα συνεργεία μας, θα αναλάβουν να υλοποιήσουν κάθε σας επιθυμία.

Με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες σας, χωρίς υπερβάσεις  στο χρονοδιάγραμμα της κατασκευής, χωρίς υπερβάσεις στον προϋπολογισμό του έργου, χωρίς κρυφές χρεώσεις και με πρωταρχικό στόχο πάντοτε την παράδοση μιας άρτιας κατασκευής. Ακίνητα από μπετό, μεταλλικές κατασκευές, ξύλινα σπίτια.

Ελάτε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουεμε από κοινού και σύμφωνα πάντοτε με τις δικές σας ανάγκες, την Ολική ή Μερική Ανακαίνιση του Σπιτιού ή του Επαγγελματικού σας Χώρου. Σας το παραδίδουμε έτοιμο προς χρήση, ώστε ν' αποφύγετε την ταλαιπωρία της επίβλεψης και να επιτύχετε έτσι την αρτιότητα της κατασκευής και την σιγουριά που σας παρέχει η συνεργασία με κάποιον ειδικό.

Αναλαμβάνουμε την Επισκευή σε βλάβες όλων των ειδών, οι οποίες προέρχονται από την καθημερινή χρήση του σπιτιού σας. Υδραυλικοί, Ηλεκτρολόγοι, Μαραγκοί και όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες που αφορούν στην Επισκευή ενός Σπιτιού ή ενός Επαγγελματικού Χώρου, με ένα τηλεφώνημα θα έρθουν στο χώρο σας και θα λύσουν το πρόβλημα, μια για πάντα.

Κατασκευάζουμε Δωρεάν Μονοκατοικία με χρήση ΦωτοβολταΙκού Συστήματος στην στέγη του σπιτιού, ώστε το ρεύμα που παράγει το Φωτοβολταϊκό Σύστημα και διοχετεύεται - πωλείται στην ΔΕΗ, να αποσβαίνει το κόστος κατασκευής του Σπιτιού σας.

Επίσης, αναλαμβάνουμε με απόλυτη εγγύηση και με την σιγουριά του ειδικού, Μονώσεις _ Θερμομονώσεις _ Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων _ Κουφώματα _ Κουζίνες _ Ντουλάπες _ Πόρτες _ Πάσης Φύσεως Οικοδομικές Εργασίες _ έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης.

 

Πέτρινο Σπίτι

Κόστος κατασκευής από 1.250,00 € / m2 + Οικοδομική άδεια και περιβάλλoν χώρος

  

Ένας από τους τρόπος κατασκευής σπιτιών, είναι η πέτρινη κατασκευή.

Η κατασκευή σπιτιού από πέτρα, συναντάται κυρίως στην επαρχία και σε κάποια νησιά μας. Είναι ο πλέον παραδοσιακός τρόπος κατασκευής σπιτιού στην Ελλάδα, μιας και χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια.

Τα σπίτια από πέτρα, είναι σαφώς τα πλέον καλαίσθητα κι απόλυτα εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον.

Είναι απόλυτα αντισεισμικά, υγιεινά όσον αφορά στο μικροκλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό τους, χωρίς καμία ανάγκη για εξωτερική θερμοπρόσοψη, μιας και η κατασκευή με πέτρα, καθιστά το κτίριο οικολογικό και μη ενεργοβόρο.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα, είναι πως αν αποφασίσουμε να κτίσουμε με πέτρα, τα τετραγωνικά που κτίζουμε είναι καθαρά, χωρίς να προσμετράται η εξωτερική τοιχοποιία στην κάλυψη.

Αν για παράδειγμα κτίσουμε ένα σπίτι 80 m2 με πέτρα, τα 80 m2 θα είναι καθαρά κτισμένα, συν το πάχος της πέτρας, επιπλέον, περίπου 14 m2 - 18 m2.

Αν όμως κτίσουμε με τούβλο, μέσα στα 80 m2, θα συμπεριλαμβάνονται και τα τούβλα, τα οποία θα είναι περίπου 7 m2-9 m2, άρα το σπίτι θα είναι καθαρά 71 m2 - 73 m2.

Έχουν τεράστια διάρκεια ζωής, όταν είναι σωστά κατασκευασμένες. Οι τοίχοι είναι πάχους 50 cm με εσωτερικά κρυφά σενάζ από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Εσωτερικά όσο κι εξωτερικά, υπάρχει η δυνατότητα να σοβαντιστεί και να βαφτεί, αλλά συνήθως και για λόγους καλαισθησίας, οι επιφάνειες παραμένουν με την πέτρα εμφανή.

Στα πέτρινα σπίτια, κατασκευάζουμε μια βάση - πλατφόρμα από μπετόν (οπλισμένο σκυρόδεμα) και πάνω σε αυτήν κατασκευάζουμε το σπίτι.

Στις γωνίες του κτιρίου και στα ανοίγματα των πορτών και των παραθύρων, υπάρχουν αγκωνάρια. Η σκεπή του σπιτιου, είναι υπολογισμένη με κεραμοσκεπή.

 

 

Σπίτι από Μπετόν

 Κόστος κατασκευής από 1.100,00 € / m2 + Οικοδομική άδεια και Περιβάλλον Χώρος

 

Τα σπίτια από μπετόν, είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες μεθόδους κατασκευής, που συναντάται ευρέως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τα κτίρια ή τα σπίτια από μπετόν (οπλισμένο σκυρόδεμα), κατασκευάζονται με θεμέλια και σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25.

Ο οπλισμός τους είναι Ελληνικός χάλυβας, υπολογισμένος με βάση την εκάστοτε στατική μελέτη του κτιρίου. Η τοιχοποιία είναι από τούβλο, με σοφά εσωτερικά και θερμοπρόσοψη στην εξωτερική όψη του κτιρίου.

Οι κατασκευές από μπετόν (οπλισμένο σκυρόδεμα), έχουν επικρατήσει έναντι των άλλων κατασκευών, για διάφορους λόγους.

Το μπετόν (οπλισμένο σκυρόδεμα) μάς δίνει ισχυρές κι αντισεισμικές κατασκευές , έχει υψηλή αντοχή στη θλίψη.

Έχει σημαντική αντοχή σε εφελκυσμό, είναι πολύ στιβαρό, σχετικά ανθεκτικό στη φωτιά και στο νερό, είναι σχετικά οικονομικό, δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση και αντέχει αρκετά στο χρόνο.

Επίσης, όταν κάποτε χρειαστεί να κατεδαφίσουμε την κατασκευή που ανεγείρουμε σήμερα, το μπετόν είναι δυνατόν να ανακυκλωθεί.

 

 

Είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες μεθόδους κατασκευής, που συναντάται ευρέως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μεταλλικό Σπίτι

Κόστος κατασκευής από 900,00 € / m2 + Πλατφόρμα + Οικοδομική άδεια και περιβάλλoν χώρος

  

Ένα ακόμη είδος κατασκευής, είναι η κατασκευή μεταλλικού σπιτιού. Δεν διαφέρει από τις συνήθεις κατασκευές, με την έννοια πως όταν δούμε ένα σπίτι τελειωμένο, δύσκολα, για να μην πούμε πως είναι αδύνατον, θα το ξεχωρίσει κάποιος από ένα σπίτι από μπετόν.

Η κατασκευή ενός μεταλλικού σπιτιού, διαφέρει στο ότι ο σκελετός του είναι μεταλλικός, αντί για τον συνήθη σκελετό από μπετόν (οπλισμένο σκυρόδεμα).

Τα σπίτια που κατασκευάζονται από μεταλλικό σκελετό, είναι σαφώς πιο οικονομικά, μιας και μειώνεται η εργατική δαπάνη, καθώς και το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών.

Μια μεταλλική κατασκευή, είναι άκρως αντισεισμική και ολοκληρώνεται σαφώς πιο γρήγορα από τις συμβατικές κατασκευές με οπλισμένο σκυρόδεμα. Η ταχύτητα της κατασκευής, είναι κάτι που χαρακτηρίζει το μεταλλικό σπίτι. Ο σκελετός μπορεί να κατασκευαστεί μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Στην συνέχεια, κατασκευάζουμε την τοιχοποιία, όπου εάν επιλέξουμε ξηρά δόμηση, η αποπεράτωση του σπιτιού, μπορεί να γίνει σε λίγους μήνες.

Γενικά είναι μια συμφέρουσα, όσο και παρεξηγημένη λύση στην Ελλάδα, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων κατασκευών, γίνεται με σκελετό από μπετόν (οπλισμένο σκυρόδεμα). Δεν είναι τυχαίο όμως, πως όλοι οι ουρανοξύστες, είναι στην ουσία, μεταλλικές κατασκευές.

Οι μεταλλικές κατασκευές, μας δίνουν το ελεύθερο να κατασκευάσουμε κάτι βγαλμένο από την φαντασία του αρχιτέκτονα, μιας και το υλικό της κατασκευής, μας δίνει άπειρες δυνατότητες μορφοποίησης.

Μετά την έκδοση της οικοδομικής αδείας, κατασκευάζουμε μια πλατφόρμα από μπετόν, επάνω στην οποία τοποθετείται ο μεταλλικός σκελετός του σπιτιού. Στην συνέχεια, επιλέγουμε το υλικό με το οποίο θα κατασκευάσουμε την τοιχοποιία.

 

Εδώ έχουμε τις κάτωθι επιλογές:

  1. Τούβλο και σοφάς εσωτερικά, θερμοπρόσοψη από την εξωτερική πλευρά.
  2. Ξηρά δόμηση, με γυψοσανίδα από την μέσα πλευρά και τσιμεντοσανίδα με θερμοπρόσοψη στην έξω πλευρά.