Ξύλινο Σπίτι

Κόστος κατασκευής από 500,00 € / m2 + Πλατφόρμα, Άδεια και Περιβάλλον χώρος

  

Ένας άλλος τρόπος κατασκευής σπιτιού, είναι η κατασκευή ενός ξύλινου σπιτιού.

Τα ξύλινα σπίτια, είναι αυτά, όπου ο σκελετός τους είναι κατασκευασμένος από ξύλο.

Η εξωτερική τους τοιχοποιία, δεν είναι ανάγκη να είναι από εμφανές ξύλο.

Αντιθέτως, μπορεί να είναι από σοβά ή επένδυση πέτρας.

Στην εσωτερική τοιχοποιία, έχουμε πάλι τις ίδιες δυνατότητες. Μπορούμε να έχουμε εμφανές ξύλο ή ακόμη σοβά ή επένδυση πέτρας.

Τα τελευταία χρόνια, αρχίζει έστω και δειλά ακόμη στην χώρα μας, να παρατηρείται η κατασκευή ξύλινων σπιτιών.  Είναι τέλεια για τις ορεινές περιοχές, καθώς δημουργούν ένα μαγευτικό θέαμα κι ενσωματώνονται πλήρως στο τοπίο της περιοχής, αφού αποτελούν μέρος του.

Αυτή η μέθοδος κατασκευής σπιτιών, συνηθίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπως επίσης σε πολλά μέρη της Ευρώπης.

Είναι μια παρεξηγημένη μέθοδος κατασκευής στην χώρα μας, λόγω του ότι έχουμε μάθει κι έχουμε συνηθίσει σε διαφορετικού είδους κατασκευές, όπως τα σπίτια από μπετόν

Όπως και σε άλλες μεθόδους κατασκευής, έτσι κι εδώ, κατασκευάζουμε μια βάση – πλατφόρμα από μπετόν (οπλισμένο σκυρόδεμα), πάνω στην οποία κατασκευάζουμε το σπίτι. 

Τα ξύλινα σπίτια έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι αντισεισμικά, άκαυστα, επικρατεί άριστο κι υγιεινό μικροκλίμα στο εσωτερικό του σπιτιού κι έχει επίσης πολύ καλή ακουστική, με αποτέλεσμα να νιώθει κάποιος πολύ άνετα στο εσωτερικό τους.

Έχουν το πλεονέκτημα ότι κατασκευάζονται πάρα πολύ γρήγορα, έχουν χαμηλότερο κόστος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και το κόστος των ασφαλιστικών του ΙΚΑ.