Μεταλλικό Σπίτι

Κόστος κατασκευής από 900,00 € / m2 + Πλατφόρμα + Οικοδομική άδεια και περιβάλλoν χώρος

  

Ένα ακόμη είδος κατασκευής, είναι η κατασκευή μεταλλικού σπιτιού. Δεν διαφέρει από τις συνήθεις κατασκευές, με την έννοια πως όταν δούμε ένα σπίτι τελειωμένο, δύσκολα, για να μην πούμε πως είναι αδύνατον, θα το ξεχωρίσει κάποιος από ένα σπίτι από μπετόν.

Η κατασκευή ενός μεταλλικού σπιτιού, διαφέρει στο ότι ο σκελετός του είναι μεταλλικός, αντί για τον συνήθη σκελετό από μπετόν (οπλισμένο σκυρόδεμα).

Τα σπίτια που κατασκευάζονται από μεταλλικό σκελετό, είναι σαφώς πιο οικονομικά, μιας και μειώνεται η εργατική δαπάνη, καθώς και το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών.

Μια μεταλλική κατασκευή, είναι άκρως αντισεισμική και ολοκληρώνεται σαφώς πιο γρήγορα από τις συμβατικές κατασκευές με οπλισμένο σκυρόδεμα. Η ταχύτητα της κατασκευής, είναι κάτι που χαρακτηρίζει το μεταλλικό σπίτι. Ο σκελετός μπορεί να κατασκευαστεί μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Στην συνέχεια, κατασκευάζουμε την τοιχοποιία, όπου εάν επιλέξουμε ξηρά δόμηση, η αποπεράτωση του σπιτιού, μπορεί να γίνει σε λίγους μήνες.

Γενικά είναι μια συμφέρουσα, όσο και παρεξηγημένη λύση στην Ελλάδα, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων κατασκευών, γίνεται με σκελετό από μπετόν (οπλισμένο σκυρόδεμα). Δεν είναι τυχαίο όμως, πως όλοι οι ουρανοξύστες, είναι στην ουσία, μεταλλικές κατασκευές.

Οι μεταλλικές κατασκευές, μας δίνουν το ελεύθερο να κατασκευάσουμε κάτι βγαλμένο από την φαντασία του αρχιτέκτονα, μιας και το υλικό της κατασκευής, μας δίνει άπειρες δυνατότητες μορφοποίησης.

Μετά την έκδοση της οικοδομικής αδείας, κατασκευάζουμε μια πλατφόρμα από μπετόν, επάνω στην οποία τοποθετείται ο μεταλλικός σκελετός του σπιτιού. Στην συνέχεια, επιλέγουμε το υλικό με το οποίο θα κατασκευάσουμε την τοιχοποιία.

 

Εδώ έχουμε τις κάτωθι επιλογές:

  1. Τούβλο και σοφάς εσωτερικά, θερμοπρόσοψη από την εξωτερική πλευρά.
  2. Ξηρά δόμηση, με γυψοσανίδα από την μέσα πλευρά και τσιμεντοσανίδα με θερμοπρόσοψη στην έξω πλευρά.