Θερμομόνωση Ταράτσας

 Θερμομόνωση ταράτσας.

 

Η θερμομόνωση της ταράτσας, είναι σημαντική για τρεις πολύ βασικούς λόγους.

1. Κάθε χρόνο που ζούμε σε ένα σπίτι χωρίς θερμομόωνση στην ταράτσα, ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα για την θέρμανση και τον δροσισμό του σπιτιού, τον χειμώνα και το καλοκαίρι αντίστοιχα. Ο λόγος από την μια πλευρά, είναι πως τόσο η ζέστη των καλοριφέρ, όσο κι η ψύξη του καλοκαιριού από τα Air Condition, περνάει στο εσωτερικό του σπιτιού. Από την άλλη, η ζέστη ή η δροσιά, χάνεται λόγω των απωλειών και δεν μπορούμε να νιώσουμε ούτε δροασιά, ούτε ζέστη.

 


2. Κάθε χρόνο που ζούμε σε ένα τέτοιο περιβάλλον, επιβαρύνουμε την ίδια μας την υγεία. Η υγροποίηση της ζέστης στο εσωτερικό, δημιουργεί αναπνευστικά προβλήματα και χρόνιες παθήσεις. Επίσης, σε ένα σπίτι που μπάζει, μπορούμε εύκολα να κρυώσουμε ή να πάθουμε διάφορες μορφές ψύξης.

3. Πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο (κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες) να εμφανίζονται διάφορες μούχλες ή μαύρα στίγματα στα ταβάνια και τους τοίχους. Αυτά είναι σημάδια πως το σπίτι χρειάζεται θερμομόνωση.

 

Έτοιμα θερμομονωτικά πλακίδια

Τα έτοιμα θερμομονωτικά πλακίδια, είναι μια λύση πολύ εύκολη και γρήγορη στην τοποθέτηση, με το μόνο μειονέκτημα, πως έχουν ακόμη πολύ υψηλό κόστος. Κάτω από τα θερμομονωτικά πλακίδια, κάνουμε πάντοτε την απαραίτητη υγρομόνωση, ώστε το νερό που θα περνάει μέσα από τα πλακίδια, να μην δημιουργεί προβλήματα υγρασίας στο κτίριο. Τα θερμομονωτικά πλακίδια, αποτελούνται από 5cm εξηλασμένης πολυστερίνης και μια στρώση πολυμερικής τσιμεντοκονίας. Δημιουργούν τελική βατή επιφάνεια.

 

Πλήρης θερμομόνωση

Την πλήρη θερμομόνωση, εμείς την αντιμετωπίζουμε με την εφαρμογή φράγματος υδρατμών, τοποθέτηση ασφαλτόπανου, τοποθέτηση εξηλασμένης πολυστερίνης πάχους 5cm, τοποθέτηση οικοδομικού πλέγματος, ρίξιμο μπετόν κατηγορίας C20/25 και κατασκευή των ορθών ρήσεων. Ως τελική βατή επιφάνεια, μπορούμε να αφήσουμε το μπετόν, είτε να κολλήσουμε πλακίδια, είτε να κατασκευάσουμε βιομηχανικό δάπεδο, με αρμούς διαστολής για την εφ’ όρου ζωής διάρκεια της θερμομόνωσης.